19 November 2014
Press release

Acronis Access oplossingen beveiligen mobiliteit van bedrijfsbestanden voor bedrijven op alle devices

Acronis Access 7 zorgt voor eenvoudigere, completere en veiliger bestandsbeheer dan concurrerende cloud-only oplossingen

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 19 november, 2014 - Acronis, wereldwijd marktleider op het gebied van een nieuwe generatie data bescherming software, kondigt Acronis Access 7 aan, een beveiligingsoplossing om bedrijfsdata overal en op ieder device veilig te kunnen gebruiken, te synchroniseren en te beheren. Het product komt in een versie voor het MKB en in een Advanced versie voor grote ondernemingen. Acronis Access 7 is ontwikkelt om aan het toenemend gebruik van mobiele devices in de bedrijfsomgeving (BYOD) tegemoet te komen hetgeen specifieke eisen stelt aan de onderneming. Acronis Access 7 en Acronis Access Advanced 7 zorgen dat bedrijfsdata makkelijk en veilig kan worden beheerd op iedere plaats en op ieder apparaat - smartphone, tablet, laptop, PC of Mac®.

Wanneer werknemers bijvoorbeeld cloud-only file sharing oplossingen gebruiken op hun eigen device die niet zijn goedgekeurd door hun eigen IT afdeling, resulteert dit in aanzienlijke risico's voor de digitale bedrijfsactiva van de onderneming. Acronis Access lost dit op en biedt een compleet en veilig alternatief voor de vele populaire file sharing oplossingen die op de markt beschikbaar zijn. Het maakt gebruik van de bestaande IT-infrastructuur om databestanden beschikbaar te stellen zonder dat werknemers hoeven te migreren. Zij worden op deze manier in staat gesteld op een veilige manier data te delen, zowel intern als extern, zonder dat deze bedrijfsdata in gevaar komt.

Mobilisatie in het MKB

Specifiek voor het midden- en kleinbedrijf is Acronis Access 7 ontwikkelt, een makkelijke oplossing ten behoeve van het mobiele bestandsbeheer, de synchronisatie en het delen van bestanden. Deze oplossing is voor dit type bedrijven makkelijk aan te schaffen, te gebruiken en te administreren. Het product stelt werknemers in staat productief en efficiënt te werken terwijl ze onderweg zijn. Men kan de bedrijfsdocumenten benaderen en beheren zonder het risico te lopen dat data verloren gaat of in verkeerde handen komt. Op deze manier kunnen zij bijvoorbeeld presentaties of spreadsheets actualiseren en vervolgens delen met collega's, partners of klanten. Acronis begrijpt dat mobiele apparatuur een integraal onderdeel is geworden van een omgeving waarin kleine en middelgrote bedrijven productief en succesvol zijn. Feitelijk, zo toont onderzoek aan, beoordeelt 67% van het MKB het gebruik van mobiele oplossingen als kritisch voor hun succes en 83% van de bedrijven heeft inmiddels mobiele app's geïmplementeerd om de productiviteit van hun werknemers te verbeteren.

"Acronis Access 7 is een veilig alternatief ten opzichte van cloud oplossingen en staat toe om gevoelige bedrijfsinformatie in eigen beheer te houden en te delen onder controle van de eigen IT- afdeling", zegt Terri McClure, Senior Analist ESG. "Bedrijven in het MKB die complex Mobiel Device Management (MDM) niet kunnen veroorloven, zullen gecharmeerd zijn van de ingebouwde functionaliteiten."

Ondersteunen ondernemingseisen

Voor grote ondernemingen is Acronis Access Advanced 7 ontwikkelt. Deze oplossing biedt een gemakkelijk beheeromgeving en synchronisatie en deel functionaliteit voor de gebruikers in grote ondernemingen. Het geeft IT-beheerders complete controle geeft over de bedrijfsdata en bestanden door:

  • Actieve Directory integratie voor naadloos gebruikersbeheer;
  • Hoge granulaire beheermogelijkheden ten behoeve van veiligheid en inhoudscontrole en het treffen van compliance maatregelen;
  • Controle overzicht op toegang tot inhoud, wijzigingen en delen;
  • Gecertificeerde encryptie ten behoeve van stringente reguleringsstandaarden;
  • Verbeterde verificatie om de beveiliging te verbeteren.

Acronis Access Advanced 7 verbetert de productiviteit van werknemers en teams door een gemakkelijke en intuïtieve gebruikers interface en de mogelijkheid om Microsoft Office documenten te bewerken, PDF bestanden te annoteren en op een veilige manier kritische bestanden te delen met interne en/of externe gebruikers. Dergelijke grote ondernemingen, met meer uitgebreide IT afdelingen, kunnen met Acronis Access Advanced 7 schalen tot een willekeurig aantal gebruikers en een ongelimiteerd aantal toegangsservers. Bovendien integreert het product naadloos met toonaangevende oplossingen op het gebied van mobiel device management (MDM).

Om op een veilige manier zakelijk kritische gegevens te delen met medewerkers, klanten en partners, is het van cruciaal belang dat bedrijven ongeacht hun grootte niet hoeven te vertrouwen op gedoe met e-mailbijlagen, USB-sticks, verzending van materialen en cd's om toegang te krijgen tot corporate informatie" zei Serg Bell, CEO van Acronis." Acronis Access 7 is een uitgebalanceerde oplossing om de behoeften van werknemers en de eisen van de IT afdeling, door beheer, toegang en synchronisatie, makkelijk te maken en ondertussen de beveiliging, controle en naleving te verzekeren."

"Het gebruik van de Acronis Access oplossingen heeft een positieve impact op de manier waarop ons bedrijf zaken doet. Niet alleen heeft Acronis Access gezorgd dat onze werkprocessen beter werden gestroomlijnd maar ook dat de productiviteit van werknemers werd verhoogd door data en bestandsbeheer over verschillende platformen en apparaten te vergemakkelijken", zegt Youssef Slitine, manager IT van Public Access Corporation of DC. "Als IT manager en gebruik makend van Acronis Access producten, werd het uitvoeren van een mobiliteitsstrategie voor de organisatie enorm vergemakkelijkt en hielp het om een betrouwbare, beheersbare en veilige omgeving op te zetten voor onze digitale bedrijfsactiva."

Beschikbaarheid en prijzen

De kosten bestaan uit een eenmalige aanschafprijs gevolgd door jaarlijkse onderhoudskosten. Acronis Access 7 kan naadloos worden ge-upgrade naar Acronis Access Advanced. Meer informatie over verkrijgbaarheid en prijzen is te vinden op https://www.acronis.com/en-gb/mobility/access/




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications