17 December 2015
Press release

Dijital Verilerinizi Kaybetme Korkusuna Yeni Yılda Son Verin

Acronis'in Dijital Verilerin Korumasına Yönelik Olarak Verdiği 6 İp Ucu ile Herkes Bilgisayarlardan Akıllı Telefonlara, Tabletlere ve Noebook'lara Yayılan Verilerini Kolayca Koruyabilecek

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 16 Aralık 2015 - Yeni kuşak veri koruması alanının dünya lideri Acronis, kullanıcıların dijital yaşamlarını yedekleyerek veri kaybetmelerini önleyecek 6 ipi ucu öneriyor. Akıllı telefonlar, tabletler, notebook'ların kullanımı hızla yaygınlaşıyor, yeni yıl hediye önerileri arasında bu mobil cihazlar en üst sıralarda yer alıyor. Herkesin bilgisayarında ya da mobil cihazında kendisi için değer ifade eden fotoğraflar, videolar, mesajlar, rehber kayıtları, dokümanlar ve daha pek çok dijital veri bulunuyor. Mobil cihazlar kaybedildiğinde, çalındığında ya da bozulduğunda, bilgisayara bir virüs bulaştığında kolaylıkla kaybedilecek olan bu verilerin korunması için kullanıcılar gerekli önlemleri alıyor mu? Tüm kullanıcıların -genç, yaşlı, kullanım becerisi yüksek ya da düşük, yenilikleri takip eden ya da etmeyen- kendisi için olan önemli olan bu verileri koruması gerekiyor.

Acronis, kullanılan cihazların başına ne gelirse gelsin dijital verilerin güvenli bir şekilde korunabilmesi için verilerin her zaman yedeklenmesini öneriyor. Acronis'in önerdiği aşağıdaki 6 kolay adımı izleyerek, yaşanabilecek en kötü senaryoya hazırlıklı olmak mümkün:

  • Verilerinizi düzenli yedekleyin, bunun için yedekleme işlemini otomatik çalışacak biçimde programlayın! Verilerinizin en güncel hali ile korunabilmesi için düzenli olarak yedeklenmesi gerekir. İşe önce tüm sisteminizin full-sistem imaj yedeğini alarak başlayın, ardından otomatik olarak çalışacak artımlı yedekleme işlemlerini programlayın. Artımlı yedekleme, en son yedeklemeden sonra yapılan değişiklikleri ve/veya eklemeleri sakladığından hem yedekleme işlemleri hızlı bir biçimde tamamlanır hem de disk alanından tasarruf edilir.
  • Tüm sisteminizi koruyun! Disk imaj teknolojisine sahip bir yedekleme çözümünü kullanmanız faydalı olacaktır. Böylece tüm sisteminizi; işletim sisteminizi, konfigürasyonlarınızı, dosyalarınızı bir bütün olarak yedekleyebilirsiniz. Eğer sadece dosya-tabanlı bir yedekleme çözümü kullanırsanız, ihtiyaç duyduğunuzda sistem konfigürasyonlarınızı geri yükleyeme şansınız olmaz. Oysa ful-sistem imaj yedeği aldığınızda tüm sisteminizin güvende olduğundan emin olabilirsiniz. Ama sadece bilgisayarınızı değil, kullandığınız tüm diğer cihazlarınızdaki, akıllı telefonlarınız, tabletleriniz ve notebook'larınızdaki verilerinizi de yedeklemeyi unutmamalısınız.
  • İkili koruma kullanın! Daha fazla güvende olmak için önemli verilerinizi iki kere koruyun, yedeğinizi hem lokalde hem de bulutta saklayın. Bulut yedeklemesine imkan veren uygun yazılımlar, verilerinizi kriptolayacaktır. Böylelikle verileriniz hiç kimse tarafından okunamayacaktır. İkinci yedeği bulutta saklayarak yangın ve benzeri durumlarda oluşacak fiziki bozulmaya karşı da verilerinizi emniyete almış olacaksınız.
  • Verinizi kurtarmayı test edin! En kötü senaryo her an yaşanabilir gerçeğinden hareket edin. Yedeklediğiniz verileri test etmeniz, verinizi kurtarmanız gerektiğinde ne yapacağınızı biliyor olmanız gerekir. Verilerinizi yedeklerinizden geri yüklemek istediğinizde yedeklerinizin çalışmadığını görmek, yaşamak istemeyeceğiniz bir kabustur!
  • Herhangi bir yazılımı yüklemeden önce mutlaka bilgisayarınızı, mobil cihazınızı yedekleyin! Yeni bir yazılım, güncelleme ya da sürücü yüklemesi yapmadan önce full-imaj yedeği alarak olası veri kaybını önüne geçebilirsiniz. Yükleme sırasında bir şeyler ters giderse kolaylıkla yedekleme yaptığınız noktaya geri dönebilirsiniz.
  • Güvenilir bir kriptolama fonksiyonunun varlığını sorgulayın! Sadece verileri yedekleyerek veri korumasını tam olarak sağlayamazsınız. Yedeklemenin yanı sıra kriptolama, veri depolama yönetimi gibi konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer verinizi bulutta depoluyorsanız, veri kriptolama hizmetinin sunulup sunulmadığını, sunuluyorsa ne ölçüde sunulduğunu araştırın. Aksi durumda bu sunucudaki bir başka kişinin verinize

bilerek ya da tamamen tesadüfi olarak erişebileceğini, böyle bir riskin bulunduğunu unutmayın. O nedenle kaynağında yedekleme kriptolaması gibi güvenlik özellikleri sunan, güvenilir bir sunucuda depolama olanağı sağlayan yedekleme çözümü seçmeye önem vermelisiniz.

Kullanıcılar, Acronis'in bu önerilerini uygulayarak veri kaybı yaşayacakları durumlarla karşılaşmazlar. Cihazlardaki verilerini cihazın bozulması, çalınması ya da virüs bulaşması nedeniyle kaybedeceklerini düşünerek endişelenmek yerine, Acronis True Image gibi bir yazılımla akıllı telefondan tablete, bilgisayara kullandıkları tüm cihazlardaki verileri otomatik olarak, kolayca koruma altına alabilirler.

Acronis True Image Cloud ve 2016 Versiyonları Güncellendi

Acronis True Image Cloud ve 2016 sürümlerinin yeni sürümlerinde bulut arşivleme fonksiyonalitesi ve performansı güçlendirilirken, kullanıcı arayüzü daha basitleştirildi. Verinin lokal makinadan, akıllı telefon ya da tabletten buluta aktarılarak arşivlenmesine yönelik yoğun taleplerle hem fonksiyonalite hem performans açısından geliştirildi. Ayrıca kullanıcı arayüzünde yapılan değişikliklerle PC, Mac, akıllı telefon tablet gibi çoklu cihaz kullanımında yedekleme ve kurtarma işlemlerinin daha kolay yönetilmesini sağlandı.

Acronis ile ilgili daha fazla bilgi için:

Acronis Hakkında

Veri yedekleme, felaketten kurtarma ve güvenli erişim çözümleriyle Acronis Yeni Kuşak Veri Koruması alanında standartları belirliyor. Acronis AnyData Engine ile güçlendirilen ürünleri ve imaj teknolojisiyle pazarda farklılaşan Acronis sanal, fiziksel, bulut ya da mobil ortamlardaki bütün dosyalar, uygulamalar ve işletim sistemleri için kolay kullanımlı, kapsamlı ve güvenli yedekleme olanağı sunuyor.

2003 yılında kurulan Acronis, 5 milyon son kullanıcının ve 145 ülkedeki 500,000 i aşkın kurumun verilerini korumaktadır. 50 den fazla patente sahip olan Acronis'in ürünleri yılın en iyisi olarak seçilmiş olup, taşıma, klonlama ve replikasyon özelliklerine sahiptir.

Daha fazla bilgi için www.acronis.com.adresini ziyaret edebilirsiniz.



About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 45 locations across the globe. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications