Een cloud opschoonschema maken
Een opschoningsplan voor de cloud wordt uitgevoerd door de cloudagent en verwijdert verweesde Microsoft 365-archieven die in de cloudopslag zijn opgeslagen. Het plan wordt één keer per dag uitgevoerd. Lokale opschoningsplannen kunnen eveneens back-ups in de cloudopslag verwijderen, maar zij verwijderen geen back-ups van cloud naar cloud.
U kunt elke back-uplocatie aan slechts één opschoonplan toevoegen.
Gebruikers op partnerniveau zien het tabblad Cloudopruimplannen niet.
Om een cloud opschoonschema te maken
- Ga in de Cyber Protect console naar Management > Opschonen > Cloudopruimplannen.
- Klik op Schema maken.
-
Als u de standaardplannaam wilt wijzigen, bijvoorbeeld Nieuw opschoonplan (1), klikt u op het potloodpictogram naast de naam en voert u een nieuwe naam in.
-
Klik op Items om op te schonen om de items voor het opschonen te selecteren.
- Selecteer het tabblad Locaties om volledige back-uplocaties op te nemen, of het tabblad Back-ups om specifieke archieven op te nemen.
- Klik op Toevoegen en selecteer vervolgens de locaties of archieven.
- Klik op Gereed.
Microsoft 365 Backup Storage is niet beschikbaar, omdat de back-ups ervan aan de zijde van Microsoft worden opgeslagen. Het plan verwijdert alleen de weesarchieven van Microsoft 365 in de geselecteerde items.
-
Klik op Uitsluitingen om uitsluitingen te configureren.
- Selecteer in het dialoogvenster Archieven uitsluiten de archieven die het plan niet mag verwijderen.
- Klik op Selecteren.
De rij Uitsluitingen wordt alleen weergegeven wanneer u locaties selecteert in Items om op te schonen. U kunt maximaal 1.000 archieven uitsluiten.
-
Ga als volgt te werk om de uitsluitingen te behouden die het plan heeft verwijderd nadat u de geselecteerde items hebt gewijzigd:
Wanneer u de geselecteerde locaties wijzigt of overschakelt naar specifieke archieven, verwijdert het plan de uitsluitingen die niet langer van toepassing zijn en toont een melding het aantal verwijderde uitsluitingen.
- Klik in de melding op Details weergeven.
- Selecteer in het dialoogvenster Verwijderde items de uitsluitingen die u wilt behouden.
- Klik op Geselecteerde herstellen.
-
Klik op Retentieregels om de Retentieregels te configureren.
- Selecteer in het dialoogvenster Bewaartijd een van de tabbladen en geef vervolgens de regel op.
-
Schakel op het tabblad Leeftijd van back-up of Grootte van back-up het selectievakje Altijd de nieuwste back-up bewaren in.
- Klik op Opslaan.
Raadpleeg Retentieregels in cloudopruimplannen voor meer informatie over de wijze waarop bewaarregels back-ups verwijderen.
-
Klik op Wachtwoorden voor versleutelde archieven om wachtwoorden voor versleutelde archieven toe te voegen.
-
Geef de wachtwoorden op een of beide van de volgende tabbladen op:
- Wachtwoorden – gebruik dit tabblad wanneer u niet weet welk wachtwoord bij welk archief hoort. Voer maximaal 10 wachtwoorden in. Het plan probeert elk wachtwoord voor de geselecteerde versleutelde archieven totdat er een overeenkomt. In Beschrijving kunt u elk wachtwoord beschrijven. Klik op het X-pictogram naast een wachtwoord om het te verwijderen.
- Archieven – gebruik dit tabblad wanneer u het wachtwoord van een specifiek archief kent. Voer het wachtwoord naast het archief in en klik vervolgens op Controleren om het te verifiëren. Klik op Alles controleren om de wachtwoorden van alle archieven te verifiëren.
- Klik op Opslaan.
-
- Klik in de rechterbovenhoek van het schema op Opslaan.