Een Google Workspace-organisatie toevoegen

Als u een Google Workspace-organisatie wilt toevoegen aan de Cyber Protection-service, hebt u een speciaal persoonlijk Google Cloud-project nodig. Zie Een persoonlijk Google Cloud project maken voor meer informatie over hoe u een dergelijk project kunt maken en configureren.

Een Google Workspace-organisatie toevoegen via een speciaal persoonlijk Google Cloud-project

  1. Meld u als bedrijfbeheerder aan bij de Cyber Protect console.
  2. Klik op Apparaten > Toevoegen > Google Workspace.
  3. Voer het e-mailadres van een hoofdbeheerder van uw Google Workspace-account in.

    Voor deze procedure is het niet relevant of verificatie in twee stappen is ingeschakeld voor het e-mailaccount van de superbeheerder.

  4. Zoek naar het JSON-bestand dat de persoonlijke sleutel bevat van het serviceaccount dat u hebt gemaakt in uw Google Cloud-project.

    U kunt de inhoud van het bestand ook plakken als tekst.

  5. Klik op Bevestigen.

Uw Google Workspace-organisatie wordt dan weergegeven op het tabblad Apparaten in de Cyber Protect console.

Nuttige tips

  • Wanneer u een Google Workspace-organisatie hebt toegevoegd, wordt er een back-up gemaakt van de gebruikersgegevens en gedeelde Drives in zowel het primaire domein als alle secundaire domeinen (indien van toepassing). De resources waarvan een back-up is gemaakt, worden in één lijst weergegeven en worden niet gegroepeerd op domein.
  • De cloudagent wordt om de 24 uur gesynchroniseerd met Google Workspace, te beginnen vanaf het moment dat de organisatie wordt toegevoegd aan de Cyber Protection-service. Als u een gebruiker of gedeelde Drive toevoegt of verwijdert, ziet u deze wijziging niet onmiddellijk in de Cyber Protect console. Als u de wijziging onmiddellijk wilt synchroniseren, selecteert u de organisatie op de pagina Google Workspace en klikt u op Vernieuwen.

    Voor meer informatie over het synchroniseren van de resources van een Google Workspace-organisatie en de Cyber Protect console raadpleegt u Google Workspace-resources detecteren.

  • Als u een beschermingsplan hebt toegepast op de groep Alle gebruikers of Alle gedeelde Drives, worden de nieuw toegevoegde items pas na de synchronisatie in de back-up opgenomen.

  • Volgens het beleid van Google blijft een gebruiker of gedeelde Drive die is verwijderd uit de grafische gebruikersinterface van Google Workspace, nog enkele dagen beschikbaar via een API. Tijdens deze periode is het verwijderde item inactief (grijs weergegeven) in de Cyber Protect-console en worden hiervan geen back-ups gemaakt. Wanneer het verwijderde item niet meer beschikbaar is via de API, wordt het niet meer weergegeven in de Cyber Protect-console. Eventuele back-ups vindt u in Back-upopslag > Back-ups > Back-up van cloudtoepassingen.