Google Workspace-gegevens beveiligen
Wat betekent Google Workspace-beveiliging?
- Cloud-to-cloud back-up en herstel van Google Workspace-gebruikersgegevens (Gmail-postvakken, agenda's, contacten, Google Drives) en gedeelde Drives in Google Workspace.
- Granulair herstel van e-mails, bestanden, contacten en andere items.
- Ondersteuning en herstel van meerdere Google Workspace-organisaties.
- Optionele notarisatie van de back-upbestanden via de Ethereum-blockchaindatabase. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kunt u bewijzen dat een bestand authentiek en ongewijzigd is sinds de back-up is gemaakt.
- Optioneel zoeken in volledige tekst. Wanneer deze optie is ingeschakeld, kunt u e-mails doorzoeken op inhoud.
- Tot 5,000 items (postvakken, Google Drives en Shared drives) per bedrijf kunnen worden beveiligd zonder dat de prestaties afnemen.
-
Back-upgegevens worden automatisch gecomprimeerd en nemen op de back-uplocatie minder ruimte in beslag dan op de oorspronkelijke locatie. Het compressieniveau voor cloud-to-cloud back-ups kan niet worden veranderd. Het niveau komt overeen met het niveau Normaal voor niet-cloud-to-cloud back-ups. Zie Compressieniveau voor meer informatie over deze niveaus.
Vereiste gebruikersrechten
In Cyber Protection
In Cyber Protection moet u een bedrijfbeheerder zijn die werkt op klanttenantniveau. Bedrijfbeheerders die op eenheidniveau werken, eenheidbeheerders en gebruikers kunnen geen back-up- of herstelbewerkingen uitvoeren voor Google Workspace-gegevens.
In Google Workspace
Als u uw Google Workspace-organisatie wilt toevoegen aan de Cyber Protection-service, moet u zijn aangemeld als superbeheerder en moet API-toegang zijn ingeschakeld (Beveiliging > API-referentie > API-toegang inschakelen in de Google-beheerconsole).
Het wachtwoord van de superbeheerder wordt nergens opgeslagen en wordt niet gebruikt om back-ups en herstel uit te voeren. Het wijzigen van dit wachtwoord in Google Workspace heeft geen invloed op de werking van de Cyber Protection-service.
Als de superbeheerder die de Google Workspace-organisatie heeft toegevoegd, wordt verwijderd uit de Google Workspace of een rol krijgt met minder rechten, mislukken de back-ups met een foutmelding zoals "Toegang geweigerd". Herhaal in dit geval de procedure die is beschreven in Een Google Workspace-organisatie toevoegen en geef geldige referenties voor de superbeheerder op. Als u dit geval wilt voorkomen, raden wij u aan een speciale gebruiker met superbeheerdersrechten te maken voor back-ups en herstel.
Als u gedeelde stations wilt ontdekken en er back-ups van wilt maken, moet er aan de gebruiker Superbeheerder ten minste een licentie voor "Google Workspace Business Standard" zijn toegewezen.
Over het back-upschema
Aangezien de cloudagent voor meerdere klanten wordt gebruikt, wordt de starttijd voor elk beschermingsplan autonoom bepaald om een gelijkmatige belasting gedurende de dag en gelijke servicekwaliteit voor alle klanten te waarborgen.
Elk beschermingsplan wordt dagelijks op hetzelfde tijdstip uitgevoerd.
De standaardoptie is Eén keer per dag. U kunt maximaal zes back-ups per dag plannen. De back-ups starten met benaderende intervallen die afhankelijk zijn van de actuele belasting van de cloudagent, die meerdere klanten binnen een datacenter bedient. Dit zorgt voor een gelijkmatige belasting gedurende de dag en een consistente kwaliteit van dienstverlening voor alle klanten.
Beperkingen
- Alleen gebruikers met een toegewezen Google Workspace-licentie en een postvak of Google Drive worden weergegeven in de Cyber Protect console.
-
Gearchiveerde of opgeschorte Google Workspace-gebruikers worden na de detectiebewerking die volgt op de wijziging van hun status, weergegeven als inactief (weergegeven in het grijs) in de Cyber Protect console. U kunt geen nieuwe back-upplannen toepassen op inactieve gebruikers. De bestaande back-upplannen blijven 72 uur actief.
Na de detectiebewerking die volgt op de periode van 72 uur, worden de gearchiveerde of opgeschorte gebruikers verwijderd uit de Cyber Protect console en worden er geen back-ups meer gemaakt van hun gegevens. De bestaande back-ups blijven beschikbaar.
- De back-ups van verwijderde Google Workspace-gebruikersaccounts worden niet automatisch verwijderd uit de cloudopslag. Deze back-ups worden gefactureerd voor de opslagruimte die ze gebruiken.
- De back-ups van documenten in de native Google-indelingen worden gemaakt als generieke Office-documenten en worden in de Cyber Protect console weergegeven met een andere extensie, bijvoorbeeld .docx of .pptx. De documenten worden tijdens het herstel terug geconverteerd naar hun oorspronkelijke indeling.
- U kunt handmatig tot 10 back-ups per uur uitvoeren. Zie Cloud-to-cloud back-ups handmatig uitvoeren voor meer informatie.
- U kunt maximaal 10 cloud-to-cloud herstelbewerkingen tegelijk uitvoeren. Dit aantal omvat zowel Microsoft 365- als Google Workspace-herstelbewerkingen.
- U kunt niet gelijktijdig items van verschillende herstelpunten herstellen, maar u kunt dergelijke items wel selecteren in de zoekresultaten.
- Direct Backup to Public Cloud is not supported.
-
U kunt slechts één afzonderlijk back-upplan toepassen voor een workload.
-
Wanneer een afzonderlijk back-upplan en een groepsback-upplan op dezelfde workload worden toegepast, hebben de instellingen in het afzonderlijke plan voorrang.