18 January 2011
Press release

Acronis Araştırması Uyarıyor: Sanallaştırma ve Cloud Bilişim, Tüm Dünyadaki İşletmeler için Ciddi Yedekleme ve Kurtarma Zorlukları Yaratıyor

Güney Avrupa donanımsız dolayısıyla da kaygılı - Yedekleme ve kurtarma yöntemlerinin emniyetli ve güvenilir olabilmesi için geliştirilmeye ihtiyacı var.

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 18 Ocak 2011 - Fiziksel, sanal ve cloud ortamlar için kullanımı kolay yedekleme ve kurtarma çözümlerinde lider tedarikçi Acronis, bugün Bilişim Teknolojileri(BT) yöneticilerinin kendi yedekleme ve kurtarma faaliyetlerine olan güvenlerini ölçecek bir barometre olan, endüstrinin ilk Küresel Felaketten Kurtarma İçeriğini tanıttı.

Ponemon Grup tarafından yürütülen ve 3,000'den fazla Küçük ve Orta Ölçekli İşletme(KOBİ) ile yapılan araştırma, bir yandan yedekleme ve kurtarma konusundaki tutumların dünyanın her yerinde çeşitli farklılıklar gösterdiğini, öte yandan da çeşitli yerlerdeki işletmelerin fiziksel, sanal ve cloud(bulut) ortamlar için tek bir yedekleme ve kurtarma çözümü istediklerini ortaya çıkardı. BT yöneticilerinin büyük çoğunluğu (%68) melez ortamdaki en büyük zorluğun üç ortam arasında veri taşımak olduğu konusunda hemfikirken, orta ölçekli işletmeler en az iki veya üç farklı yedekleme çözümü kullanarak Felaketten Kurtarmayı(FK) daha da karmaşık hale getiriyor.

Chart: Acronis Global Disaster Recovery Index 2011

Güney Avrupa, Küresel yedekleme ve FK İndeksinin en altında yer alıyor

Güney Avrupa ülkelerinin tek olumsuz puanı; Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupalı meslektaşlarından çok gerilerde olmaları.

Güney Avrupa'dakiler de dahil dünya çapındaki tüm şirketler veri korumanın bir öncelik olduğunu kabul etmekle birlikte, Güney Avrupa'daki işletmeler, yedekleme ve FK'ya düşük bir öncelik tanıyorlar. %44'ü yedekleme ve FK için gülünç bir bütçe ayırdıklarını kabul ediyorlar, ki bu oran araştırmada incelenen tüm ülkelere oranla BT bütçesinin en düşük yüzdesi (%5). Ayrıca bu ülkeler, yönetimin desteğini alma konusunda da en az yüzdeye sahipler (%37).

Düşük BT bütçesi ile işletme yöneticilerinin bu konuya desteğinin eksikliği, Güney Avrupa'ya yedekleme ve FK sistemlerinin bütünlüğü ve güvenilirliği konusunda yeterli bir temel ve güven vermiyor.

Bu ülke ayrıca en az kalifiye çalışana da sahip (%30) ve bu ülkein ciddi bir hadise sırasında büyük bir kesinti yaşama olasılığı çok yüksek (%66). Bu ülkeler, bazı kaynakların (%27), teknolojilerin (%32), kontrol ve prosedürlerin (%37) en düşük seviyelerine ve en kötü belgelenmiş politikalara (%33/%45/%37) sahipler.

İngiltere'den sonra (%60), Fransa'daki (%56)/İtalya'daki(53%)/Güney Avrupa'daki(%55) işletmelerin çoğu, sanal sunucularını fiziksel sunucuları kadar sık yedeklemediklerini kabul ediyorlar ve bu oran Alman (%21) ve Hollandalı (%20) şirketlerden 2 buçuk kat daha fazla.

Cloud(bulut) bilişimde öngörülen artışın muhtemel sonuçları da olacaktır. Güney Avrupa'daki işletmeler gelecek 12 ay boyunca Cloud(bulut) kullanımlarının %187 oranında artmasını bekliyorlar. Güney Avrupa(%62) şirketlerinin büyük çoğunluğu ayrıca, gelecek yıl boyunca Cloud(bulut) ortamların, yedekleme ve FK stratejilerinin bir parçası olmasını umuyorlar.

Yapılan araştırma ayrıca, BT yöneticilerinin birçoğunun sanal ortamlarını, fiziksel ortamları kadar sık yedeklemediklerini gösteriyor. 2011'de sanal üretim sunucularının eş zamanlı kurulumunda %50 oranında küresel bir artış bekleniyor olsa da, kuruluşların yarısından çoğu (%55) ya yedeklemediklerini ya da sanal sunucularını fiziksel sunucuları kadar sık yedekleyip yedeklemediklerini bilmediklerini belirtiyor. Ayrıca, şirketlerin yarısından fazlası (%56), fiziksel ve sanal yedeklemeleri için farklı çözümler kullanıyor.

Acronis Küresel Felaketten Kurtarma İndeksi

İndeksi yaratmak için her ülke, yedeklemelerine duydukları güvenleri ve FK hazırlıkları, yetkinlikleri ve uygulamaları ile ilgili 11 soruya verdikleri ortalama cevaplara göre sıralanmıştır. Sorular teknoloji, kaynaklar, prosedürler ve yönetici katılımı ile ilgiliydi.

En önemli bulgular şunlar:

  • Çok güveniyor: Almanya, Hollanda ve İsviçre
    Bu ülkeler grubu, yedekleme ve FK faaliyetleri için en iyi yönetim desteğine, kontrol ve prosedürlere ve belgelenmiş politikalara sahip. Sonuç olarak, sistem kesintisi durumunda sistemi kısa sürede kurtarabileceklerine dair en yüksek güvene sahipler; ortalamadan %50 daha fazla.
  • Güveniyor: Singapur, Hong Kong ve Japonya
    Bu grup, ciddi bir hadisenin ardından yedekleme ve FK işlemlerini yürütecek en kalifiye çalışanlara sahip. Şaşırtıcı bir şekilde, çoğunlukla fiziksel ve sanal ortamlar için ayrı yedekleme çözümleri kullanıyorlar (sırasıyla kuruluşların %67, %66 ve %70'i).
  • Ortada: Norveç ve İsveç
    Norveç ve İsveç işletmeleri, yedekleme ve FK konusunda, araştırılan diğer tüm ülkelerden daha fazla BT bütçesi ayırıyorlar (sırasıyla %16 ve %17). Ancak, Cloud(bulut) bilişimi benimseme ihtimalleri de çok düşük. Çoğu ülkede gelecek 12 ay boyunca Cloud(bulut) tabanlı BT'de ortalama %87 artış görülecekken, İsveç ve Norveç'te aynı süre boyunca Cloud(bulut) kullanımında %20'den biraz daha fazla artış olacak.
  • Geri kalanlar: İngiltere, Avustralya ve Amerika
    İngiltere, Avustralya ve Amerika'daki işletmeler ciddi bir hadisede kesintiden kaçınma yeteneklerine düşük seviyede güven duyuyorlar (%27/%44/%38). Ciddi bir hadise durumunda başarılı bir kurtarma konusunda Avustralyalılar en az güvene sahip. %50 küresel ortalama ile karşılaştırınca, Avustralya işletmelerinin %22'si bir kesinti durumunda çabuk bir şekilde kurtarma yapabileceklerini düşünüyorlar.
  • Çok geri kalanlar: Fransa ve İtalya
    Bu ülkeler, bir yedekleme ve FK stratejileri olmadığını kabul eden (%41/%45) ve kesinti durumunda çabuk bir şekilde kurtarma yetenekleri en az olan ülkeler. Araştırılan ülkeler arasında sırayla %5 ve %4 ile genel BT bütçesinde en az yüzdeye sahipler. Sunucu sanallaştırma benimseme oranları da en düşükler arasında. Ancak, Fransa/İtalya/Güney Avrupa işletmeleri gelecek 12 ay boyunca Cloud(bulut) kullanımlarının %23/%350/%187 oranında artmasını bekliyor.

"Dünyanın her yanındaki BT yöneticilerinin yedekleme ve FK'ye karşı tutumlarının bu kadar çeşitlilik göstermesi çok şaşırtıcı bir durum değil, ancak Güney Avrupa'daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, konumları ne olursa olsun, Fiziksel, Sanal ve Cloud platformlarda güvenilir, ekonomik ve kullanımı kolay bir çözüm aradıkları çok açık" şeklinde konuştu.

Araştırma, Ponemon Grup tarafından Ekim 2010'da 13 ülke çapında yürütüldü.

1,000'den fazla merkezi olmayan küçük ve orta ölçekli kuruluşlarda 3,000'den fazla BT personeli ile görüşme yapıldı. İndeksin nasıl hesaplandığı ve her ülkenin hangi seviyede olduğu ile ilgili detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz: http://promo.acronis.com/med-dr-index-t1.html

Acronis Hakkında

Acronis, lokasyondan bağımsız yedekleme, veri kurtarma ve güvenlik çözümlerinde lider bir tedarikçidir. Patentli disk imajlama ve yönetim teknolojisi, kişi ve kuruluşların, dijital varlıklarını fiziksel ve sanal ortamlarda korumalarını sağlar. Acronis'in yedekleme, kurtarma, sunucu konsolidasyonu ve sanallaştırma, taşıma yazılımı ile, kullanıcılar, dijital bilgilerini korumakta, işlerinin devamlılığını sağlamakta ve arıza süresini azaltmaktadırlar. 90'den fazla ülkede satılmakta olan Acronis yazılımı 14 dilde mevcuttur. Daha fazla bilgi için www.acronis.eu adresini ziyaret edebilirsiniz. Twitter'da Acronis için: http://twitter.com/acronis.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications