30 March 2015
Press release

Acronis onderzoekt het belang van digitale verantwoordelijkheid

Meer dan de helft van de consumenten geeft aan dat hun persoonlijke gegevens waardevoller zijn dan de apparaten waarop die gegevens worden opgeslagen.

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 30 maart 2015 - Vandaag maakte Acronis®, de wereldwijde leider van nieuwe-generatie-gegevensbescherming, de resultaten bekend van een onderzoek dat werd uitgevoerd onder 350+ consumenten. Uit dit onderzoek wordt duidelijk hoe zij de informatie die is opgeslagen op hun apparaten waarderen en beveiligen.

De resultaten van het onderzoek (ook weergegeven in een visualisatie) tonen voorafgaand aan de Wereld Back-up-dag aan hoe belangrijk een back-up en digitale verantwoordelijkheid zijn in een omgeving waar ieder deel van een consumentenleven digitale vormen aanneemt, inclusief financiële en medische documenten, foto's, werkbestanden en meer.

Volgens het onderzoek slaat meer dan 75 procent van de consumenten hun gegevens digitaal op, en meer dan 50 procent geeft aan dat hun persoonlijke gegevens meer waarde hebben dan de eigenlijke apparatuur - dit bevestigt dat de consumenten weten dat ze hun gegevens moeten behouden. Het onderzoek toont aan dat consumenten bijna drie keer meer van streek zouden zijn als ze hun foto's zouden verliezen dan wanneer ze hun telefoon, computer of tablet zouden verliezen.

Hoewel ze hun digitale gegevens zeer op prijs stellen, laat het onderzoek zien dat consumenten maar weinig moeite stoppen in het beschermen van hun gegevens. Minder dan de helft van de geënquêteerden slaat zijn gegevens op een externe schijf op of in de cloud. Dit betekent dat meer dan 50 procent van de consumenten hun gegevens alleen op hun eigen computer opslaat - of helemaal niet. Van diegenen die een back-upsysteem gebruiken, beschermt maar een derde hun hele computersysteem, de rest beschermt gewoon een aantal bestanden.

Bijna de helft van de geënquêteerden schat de waarde van hun gegevens op meer dan $ 1000, wat aantoont dat zij hun gegevens waardevol achten. Slechts 5 procent van de consumenten is bereid dat bedrag daadwerkelijk neer te tellen om gegevens terug te halen als ze verloren zijn gegaan, een overweldigende 94 procent gaf aan dat ze bereid is tot $ 100 uit te geven aan het preventief back-uppen van hun gegevens.

"De meerderheid van de consumenten is zich niet bewust van het belang van het back-uppen van hun digitale herinneringen, van waardevolle foto's tot financiële informatie, totdat er zich een ramp voordoet", zei Serg Bell, CEO, Acronis. "Wat consumenten zouden moeten begrijpen, is dat er eenvoudige en goedkope manieren zijn om de digitale gegevens die ze niet willen verliezen te beschermen".

De Wereld Back-up-dag is in het leven geroepen om de mensen voor te lichten over het belang van de bescherming van hun meest waardevolle, digitaal opgeslagen gegevens en ze te motiveren actie te ondernemen. Zoals het onderzoek aangeeft, hechten consumenten veel waarde aan hun persoonlijke gegevens, maar nemen nog niet de juiste stappen om zich ervan te verzekeren dat die informatie veilig is.

Methodologie

Het onderzoek werd uitgevoerd door Acronis in februari 2015 middels een Google Consumer Survey en bestond uit 366 geënquêteerden in de VS.

Over Acronis

Acronis is de standaard voor een nieuwe generatie data bescherming met backup, disaster recovery en beveiligde toegangsoplossingen. Dankzij de krachtige AnyData Engine en haar onderscheidende image technologie, levert Acronis eenvoudig, compleet en veilig bestandsbeheer voor alle soorten documenten, applicaties en operating systemen in alle soorten omgevingen - virtueel, fysiek, cloud en mobiel.

Opgericht in 2002, beveiligt Acronis de data van meer dan 5 miljoen consumenten en 300.000 ondernemingen in meer dan 130 landen. Met meer dan 100 patenten, zijn de producten van Acronis verkozen tot het beste van het jaar door Network Computing, TechTarget en IT Professional en bestrijkt ze een breed spectrum van eigenschappen zoals migratie, cloning en replicatie.

Voor meer informatie: www.acronis.eu

Volg ons ook op Twitter: http://twitter.com/acronis

Acronis en het Acronis logo zijn geregistreerde handelsmerken van Acronis International GmbH in de de USA en andere landen.

Media contact

Julia Zeisberger

PR Manager EMEA

julia.zeisberger@acronis.com

Tel.: +49 89-6137284-258




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications