01 October 2015
Press release

Acronis ve ID Quantique İş Birliği ile Bulut Veri Korumasına Kuantum-Güvenli Kriptolama Geliyor

İş birliği ile Kurumların Güvenlik Duvarının Dışında ve Mobil Cihazlarda Bulunan Verilerinin Geleceğin Güvenlik Tehditlerine ve Saldırılarına Karşı Korunması Amaçlanıyor

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 1 Ekim 2015 - Yeni kuşak veri koruma çözümleri alanının dünya lideri Acronis®, kuantum-güvenli kriptolama çözümlerinin lideri ID Quantique ortak işbirliğine girdiklerini duyurdu. Bu iş birliği ile kripto kırılmasına yönelik tekniklerindeki ve kuantum bilgi işlemdeki ilerlemelere paralel gelişecek geleceğin güvenlik tehditlerine ve saldırılarına karşı, kurumların koruması amaçlanıyor. Acronis, ID Quantique ile kuantum-güvenli kriptolama özelliklerini Acronis Bulut çözümlerine taşıyarak bulut veri koruma çözümü sağlayan dünyadaki ilk firma olacak. Söz konusu özellikler kurumların güvenlik duvarı dışında ve mobil cihazlarda bulunan ve hacmi giderek artan verilerinin korunmasına yardımcı olurken, bulutta saklanan ya da bulut yolu üzerinde transit geçişteki verilere izinsiz kullanıcıların erişimini engelleyecek.

Bulut Çözümlerinin Kullanılmasında BT Bölümlerinin En Büyük Endişesi:Güvenlik

Veri yedeklemesi, geri yüklemesi ve kurtarımı için bulut ortamların kurumlar tarafından kabul görmesinde veri gizliliği ve güvenliğinin güven altına alınması bir zorunluluk olarak öne çıkıyor. Pek çok BT yöneticisi ve güvenlik uzmanının, buluttaki verilerin gizliliği ve güvenliliğinin sağlanmasına yönelik ciddi endişeleri bulunuyor. Bulut Güvenliği Birliği'nin (Cloud Security Alliance) yaptığı son araştırmanın sonuçları, BT uzmanlarının %73'ünün bulut çözümlerinin kabul görmesindeki en önemli sorun olarak veri güvenliğine işaret ettiklerini ortaya koyuyor.

Diğer yanda günümüzün veri güvenliği teknolojileri, modern hacker'ların sürekli değişen sofistike saldırılarına karşı kendilerini yenilemede kuantum bilgi işlem gibi ileri düzey teknolojiler kadar dinamik olamıyor. A.B.D Güvenlik Teşkilatı (NSA) kamu kurumlarına ve özel sektör kuruluşlarına yaptığı uyarı ile yakın gelecekte e-postaların, tıbbi ve finansal kayıtların, online işlemlerin kuantum bilgi işlem teknolojisinin getireceği tehditlere karşı savunmasız kalacağını ve günümüzün kriptolama teknolojileri ile söz konusu tehditlere karşı kendilerini korumayacaklarını bildirdi. NSA bu doğrultuda, gelecekte daha etkin koruma sağlamak üzere kuantum-dirençli algoritmalara geçme planlarını duyurdu.

"Kurumlar bir yanda siber güvenlik savunmalarını güçlendirirken, diğer yanda sıklıkla bulut ortamlarını da içeren yeni BT projelerini uygulamaya alıyorlar, bu kurumlar açısından hayli sıkıntı yaratan bir durum" diyen Enterprise Strategy Grup Kıdemli Analisti Jon Oltsik, veri gizliliği ve güvenliğinin hiç bir zaman riske atılacak konular olmadığını belirterek, CIO'lar ve BT yöneticilerinin teknoloji ve hizmet sunumunda güvenliğe en fazla önem veren çözüm sağlayıcı ve bulut hizmet sunucularıyla birlikte çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kuantum-Güvenli Kriptolama Buluttaki Verilerin Korunmasına Uzanıyor

Acronis, veri yedekleme, felaket kurtarma, veri senkronizasyonu ve paylaşımı gibi entegre çözümler aracılığıyla kurumlara kapsamlı veri koruması sağlamaya odaklanmıştır. Acronis, özellikle erişim ve depolama açısından veri korumasının eksiksiz biçimde sağlanması gerektiğine inanıyor, zira, kurumların bulut üzerindeki, bulut yolu üzerindeki transit geçişteki ya da mobil cihazlardaki verilerinin her zaman kontrol altında olduğundan emin olmaları için, verilerin sadece güvenli biçimde saklanması değil, dış tehditlere karşı korunması ve gizliliğinin sağlanması da gerekiyor.

Acronis ve ID Quantique, kuantum-güvenli kriptolama ile aşağıdaki yüksek güvenlik özelliklerini Acronis bulut veri koruma çözümlerine taşımayı hedefliyor:

· Kuantum-güvenli kriptolama - Acronis, bulut müşterilerine ait verilerin Acronis bulut ortamına taşınması sırasında geleceğin siber güvenlik tehditlerine ve saldırılarına karşı korunmasını en ileri kriptolama teknolojisi ile güven altına alacak

· Kuantum anahtar dağıtımı - kuantum kriptografi olarak da bilinen kuantum anahtar dağıtımı, Acronis'in dünya çapındaki veri merkezlerini birbirine bağlayan omurga ağının geleceğin tehditlerine karşı güvenliği sağlayacak

· Kuantum rastgele sayı üreticisi - kullanıcılar için üretilen yüksek kalitede, yüksek entropide ve yüksek güvenlikteki anahtarlar Acronis koruması altındaki verilere izinsiz erişimin engellenmesine yardımcı olacak

"Kuantum bilgi işlem, siber güvenlik tehditlerinin yeni dünyasına kapı açıyor. Özellikle de veri koruması gibi daha fazla BT operasyonunu buluta taşıyan kurumların, bu yeni tehdit dünyasını gözardı etmeleri çok zor" diyen Acronis Kurucusu ve CEO'su Serg Bell, Acronis için kapsamlı bulut veri korumasının en kritik unsurlarının veri gizliliği ve güvenliğinin sağlanması olduğunu belirterek, kuantum-güvenli kriptolama gibi alanlarda yeni ve yaratıcı çözümler sunabilmek üzere ID Quantique gibi liderlerle birlikte çalıştıklarını söyledi. Bu işbirliği ile Acronis bulut müşterilerinin endüstrinin en güvenli çözümüne ulaşacağını, gelecekteki siber güvenlik tehdit ve saldırılarına karşı da eksiksiz biçimde korunacağını sözlerine ekledi.

"Verinin uzun dönemli gizliliğinin sağlanması açısından kuantum-güvenli yaklaşımlar temel zorunluluktur" diyen ID Quantique Başkanı Gregoire Ribordy, bu tipteki çözümlerin gelecekte bulut için de-fakto standart olacağını ve bu alana ilk giren olarak Acronis'in önemli bir avantaj elde edeceğini söyledi.

Acronis ile ilgili daha fazla bilgi için:

· Twitter'da @Acronis i takip edin: https://twitter.com/acronis

· Facebook'da beğenin: https://www.facebook.com/acronis

· LinkedIn'de takip edin: https://www.linkedin.com/company/acronis

· Acronis Blog'a üye olun: blog.acronis.com/

ID Quantique Hakkında
ID Quantique (IDQ) verilerin uzun dönemli gelecekte korunmasına yönelik olarak tasarlanan kuantum-güvenli kriptolama çözümleri alanında dünya lideridir. Şirket global olarak finans sektörüne, diğer sektörlerdeki kuruluşlara ve kamu kurumlarına kuantum-güvenli ağ kriptolama, güvenli kuantum anahtar üretimi ve kuantum anahtar dağıtımı çözümleri ve hizmetleri sunmaktadır. IDQ'nun kuantum rastgele sayı üreticisi oyun ve lotarya endüstrilerinde de kullanılmaktadır.

Ayrıca optik enstrümanlar alanında da faaliyet gösteren IDQ, foton sayaçları ve benzer elektronik ürünlerde pazarın önde gelen firmalarındandır. Yenilikçi fotonik çözümleri hem ticari hem araştırma amaçlı kullanılmaktadır.

Daha fazla bilgi için www.idquantique.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Acronis Hakkında

Veri yedekleme, felaketten kurtarma ve güvenli erişim çözümleriyle Acronis Yeni Kuşak Veri Koruması alanında standartları belirliyor. Acronis AnyData Engine ile güçlendirilen ürünleri ve imaj teknolojisiyle pazarda farklılaşan Acronis sanal, fiziksel, bulut ya da mobil ortamlardaki bütün dosyalar, uygulamalar ve işletim sistemleri için kolay kullanımlı, kapsamlı ve güvenli yedekleme olanağı sunuyor.

2003 yılında kurulan Acronis 5 milyon son kullanıcının ve 145 ülkedeki 500,000 i aşkın kurumun verilerini korumaktadır. 50 den fazla patenti ile Acronis ürünleri yılın en iyisi olarak seçilmiş olup, taşıma, klonlama ve replikasyon özelliklerine sahiptir.

Daha fazla bilgi için www.acronis.com.adresini ziyaret edebilirsiniz.

Acronis® ve Acronis logo Acronis International GmbH'ın A.B.D ve/veya diğer ülkelerdeki kayıtlı ticari ya da ticari markalarıdır.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications