26 May 2015
Press release

Acronis introduceert Acronis Access Connect – Naadloze toegang tot bestanden via Apple®, Android en Windows

De toonaangevende oplossing om Mac-computers te integreren in Windows-omgevingen voor het delen van bestanden biedt nu ondersteuning voor mobiele medewerkers zodat ze bestanden kunnen benaderen vanaf alle apparaten.

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 26 mei 2015 - Acronis®, een wereldleider in de nieuwe generatie gegevensbeveiliging, introduceert vandaag Acronis Access Connect - de nieuwste oplossing voor het delen van bestanden en printers voor het MKB en ondernemingen. Acronis Access Connect (voorheen ExtremeZ-IP) is de toonaangevende oplossing voor het integreren van Mac®-computers in bedrijven en ondernemingen. Met deze nieuwe versie voegt Acronis Access Connect brede ondersteuning toe aan mobiele medewerkers om veilig bestanden te benaderen via iOS-, Android- en Windows-telefoons en tablets. Door deze gecombineerde ondersteuning kunnen medewerkers het apparaat van hun voorkeur gebruiken in het volledige scala van pc's, Mac-computers en mobiele platforms. Hierdoor kunnen ook IT-afdelingen een naadloze, schaalbare en probleemloze gebruikerservaring bieden voor bestandsservertoegang en het delen van printers.

Eenvoudig in gebruik voor IT en medewerkers

Met Acronis Access Connect kunnen mobiele medewerkers hun werkbestanden overal en altijd benaderen, dankzij het intuïtieve ontwerp van de Access Connect mobile clients voor mobiele apparaten op iOs, Android en Windows. Er is minimale of zelfs geen training nodig voor mobiele gebruikers, zeker voor hen die vertrouwd zijn met omgevingen waar Mac- en Windows-bestanden worden gedeeld.

Dankzij Acronis Access Connect, hebben IT-managers en -medewerkers geen last meer van SMB-protocolfouten en prestatie- en compatibiliteitsproblemen die samenhangen met de integratie van Mac-computers in Windows-omgevingen. Hiermee kan het aantal helpdeskmeldingen worden verlaagd met zelfs 70%. Acronis Access Connect wordt in luttele minuten geïnstalleerd op Windows-servers en verkort direct de terugverdientijd voor IT-managers en ondersteunende medewerkers. Dankzij de oplossing kunnen medewerkers productiever zijn als ze werken met bestanden op hun pc's, Mac-computers en mobiele apparaten - waar en wanneer ze willen.

Het keerpunt voor medewerkers met Mac-computers

Het 'bring-your-own-device'-beleid (BYOD) transformeert de manier waarop medewerkers wereldwijd werken, hierdoor worden Mac-computers een steeds gewoner verschijnsel. Uit een onderzoek onder 376 IT-medewerkers in 2014, uitgevoerd door Dimensional Research, bleek dat gebruikersvoorkeur als belangrijkste reden wordt gegeven voor het ondersteunen van Mac-computers door IT-managers. Ook bleek hieruit dat vandaag de dag 66% van de bedrijven al Mac-computers gebruikt en meer dan 70% Mac-computers officieel ondersteunt als eindpunt.

Veel medewerkers geven duidelijke voorkeur aan Mac-computers, maar vanuit IT-perspectief zijn er uitdagingen als het gaat om het delen van bestanden, inclusief compatibiliteit, prestatieproblemen bij het zoeken en een slechte gebruikerservaring. Door de ongekende compatibiliteit en transparantie van Acronis Access Connect, kunnen Mac-gebruikers beschikken over de belangrijke kenmerken die ze verwachten als ze verbinding maken met een Windows- of NAS-bestandsserver, inclusief:

  • Snel zoeken in volledige inhoud met Network Spotlight
  • Automatische back-ups met Time Machine
  • Snel bladeren door netwerkschijven
  • Probleemloos gebruik van belangrijke applicaties, zoals Microsoft Office of Adobe Creative Suite

Phoenix printplaten voorkomt verbindingsproblemen en verbetert productiviteit

Phoenix Printing Plates, de bekroonde producent van flexo printplaten in het VK, werkt met ontwerpteams en productieteams onder constante tijdsdruk. In deze productiegedreven omgeving is het een vereiste de Mac-computers zo snel en efficiënt mogelijk te gebruiken. Vóór Acronis waren de Mac-gebruikers van het bedrijf niet in staat efficiënt te verbinden met de Windows SBS 2010-server, waardoor tijd werd verspild en productie werd verminderd. Het weergeven van de inhoud van folders was traag, zoeken onmogelijk en het lezen en schrijven van bestanden sloom voor gebruikers. Binnen 30 minuten na de installatie van Acronis Access Connect, was de hele studio verbonden met de Windows-server, met als gevolg productievere Mac-gebruikers met minder IT- en prestatieproblemen. Bovendien is voor de oplossing geen installatie van extra software nodig op de Mac-cliënt.

"Iedereen in de studio heeft nu een naadloze verbinding en gebruikerservaring en iedereen is blij", zegt Kristian Wells, Repro Account Manager bij Phoenix Printing Plates. "We zijn ons er niet eens van bewust dat Acronis Access Connect wordt uitgevoerd, omdat, nadat het is geïnstalleerd op de server, we er nooit meer iets aan hoeven te doen."

"Acronis Access Connect lost twee IT-problemen op die samenhangen met het delen van bestanden", zegt Derick Naef, General Manager van Mobility Solutions bij Acronis. "Ten eerste helpen we de IT-afdeling bij het ondersteunen van het toenemende aantal Mac-gebruikers door vrijwel alle problemen bij het delen van bestanden te voorkomen. Ten tweede hebben we toegang tot de bestandsserver mogelijk gemaakt voor alle apparaten, hierdoor kunnen alle medewerkers vanaf elke plaats werken en samenwerken."

Aanvullende informatie

Meer informatie over Acronis Access Connect (https://www.acronis.com/en-eu/mobility/mac-windows-compatibility/)

Lees het volledige artikel van Phoenix Printing Plates (https://www.acronis.com/sites/default/public_files/product_documentation/Acronis_CS_Phoenix_en_EU.pdf )

Lees de ESG Solution Brief door senior analist Terri McClure (https://www.acronis.com/sites/default/public_files/product_documentation/ESG-Solution-Showcase-Acronis-Access-Connect-May-2015.pdf )




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications