13 July 2015
Press release

Acronis presenteert het meest complete databeveiligingsplatform op de markt

Nieuw databeveiligingsplatform van Acronis biedt service providers, resellers en distributeurs de mogelijkheid tot versnelde groei met volwaardige portefeuille databeveiligingsoplossingen

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 13. Juli 2015 - Acronis®, een wereldleider in de nieuwe generatie gegevensbeveiliging, introduceerde vandaag het Acronis Data Protection Platform - een innovatief cloud platform, dat de wijze waarop service providers, resellers en distributeurs gegevensbeveiliging aan hun klanten aanbieden, compleet transformeert. Het Acronis Data Protection Platform biedt een compleet pakket databeveiligingsoplossingen voor back-up, disaster recovery en veilig synchroniseren en delen van bestanden. Het platform, dat de partners van Acronis in staat stelt om een snel groeiende en onderbediende markt aan te boren, ondersteunt de breedst mogelijke reeks implementatiemodellen, business modellen en technologieomgevingen, zoals die actueel door serviceproviders, resellers en distributeurs worden toegepast.

Als onderdeel van deze aankondiging lanceert Acronis een nieuwe versie van Acronis Backup Cloud, de marktleidende cloud back-up oplossing en introduceert het Acronis Files Cloud, de nieuwste file sync & share oplossing. Acronis kondigt bovendien de wereldwijde beschikbaarheid van Acronis Disaster Recovery Service aan, de alles-in-één oplossing voor back-up en rampherstel.

Cloud versnelt de groei in databeveiliging explosief

Omdat het bedrijfsleven wereldwijd steeds kwetsbaarder wordt voor dataverlies en rampen, zijn veel ondernemers op zoek naar extra veiligheid biedende cloudoplossingen, vooral bij middelgrote en kleine ondernemingen. Onderzoek onder bedrijven door IDC Research heeft in dit verband uitgewezen dat opslag, back-up en herstel van gegevens momenteel de meest voorkomende use-case bij toepassing van een cloud-infrastructuur is, waarbij 55% deze externe cloud-infrastructuur-diensten al gebruikt of van plan is om die binnen een jaar te gaan gebruiken.

Complete dadabeveiliging

Het Acronis Data Protection Platform biedt op basis van een ultrageavanceerde cloud architectuur 'software als een service' oplossingen, inclusief back-up, disaster recovery en file sync & share. Het platform wordt aangedreven door de Acronis AnyData Engine - een uniek, krachtig en diepgaand databeveiligingspakket dat data op en vanaf elke locatie verzamelt, opslaat, herstelt en toegankelijk maakt.

Flexibele ondersteuning van meervoudige business modellen

Het Acronis gegevensbeveiligingsplatform ondersteunt een brede reeks toepassingen en business modellen, toegesneden op de meest uiteenlopende partners, waaronder:

  • Resellers en distributeurs - gehost door Acronis met gebruiksvriendelijke SKU-nummers, als service verkoopbaar
  • Service providers - gehost en gemanaged onder eigen merknaam, maar aangedreven door Acronis'

ultraflexibele pay-per-use prijsmodellen maken het voor partners gemakkelijker om hun actuele aanbod uit te breiden met nieuwe databeveiligingsdiensten voor up- en cross-selling.

Brede support voor technologieën en omgevingen

Het Acronis Data Protection Platform is toegesneden op de unieke behoeften van service provider omgevingen en ondersteunt een brede reeks toegepaste systemen, waaronder XEN®, KVM, Linux®, Virtuozzo, Docker®, Open-Xchange, en MySQL®, in aanvulling op Windows®, Mac®, Hyper-Visor, VMware®, RHEV, Oracle® VM, Microsoft Exchange® en SQL. Het platform beschikt over geïntegreerde automatisering waardoor partners snel en gemakkelijk hun oplossing kunnen uitbreiden om miljoenen eindklanten effectief te kunnen ondersteunen bij de groei van hun activiteiten.

Nieuwe versie van Acronis Backup Cloud ondersteunt meer systemen en apparaten

Acronis Backup Cloud is een bewezen cloud back-up en recovery oplossing. De nieuwe versie van Acronis Backup Cloud is nu wereldwijd beschikbaar en biedt tal van nieuwe functies, waaronder:

  • Uitgebreide ondersteuning voor Microsoft SQL®, Microsoft Exchange® en Mac® OS X® omgevingen
  • Initiële seeding mogelijkheden, voor overdracht van grote volumes naar de cloud
  • Lokale back-up recovery direct vanuit een gecentraliseerde managementconsole

Nieuw: Acronis Files Cloud voor veilig synchroniseren en delen van bestanden in de cloud

Acronis Files Cloud biedt kantoor- en mobiele medewerkers een veilige toegang tot bestanden en sync & share vanuit een gemakkelijk bedienbare en veilige cloud service. Dankzij deze oplossing zijn serviceproviders en hun partners in staat om snel in te spelen op de groeiende behoefte bij bedrijven aan ondersteuning van BYOD en het groeiend aantal mobiele werknemers. Anders dan conventionele oplossingen zoals Box, Dropbox® en minder veilige FSS producten biedt Acronis Files Cloud de mogelijkheid om documentent en zakelijke documentatie in een privécloud op te slaan, met uitgebreide beveiliging en controles, zoals versleuteling, audit trails en gebruikersmanagement. Acronis Files Cloud is nu wereldwijd verkrijgbaar in het Engels, Duits en Russisch. Additionele taalondersteuning is gepland voor later dit jaar.

Acronis Disaster Recovery Service wereldwijd beschikbaar

Acronis Disaster Recovery Service is een hybride alles-in-één cloudoplossing voor back-up en rampherstel, die bestanden, servers en complete datacentra beveiligt. Deze oplossing richt de focus op zowel de herstelpunt- als de hersteltijddoelstellingen (RPO en RPT) en is ontworpen voor bedrijven die een extreem lage tolerantie hebben voor dataverlies, productiestilstand of risicomitigatie. Acronis Disaster Recovery is nu wereldwijd verkrijgbaar.

"Voor bedrijven, waar ook er wereld, zijn dataverlies en rampen niet een kwestie van of, maar wanneer die gaan toeslaan," stelt Serg Bell, mede-oprichter en CEO bij Acronis. "Met de introductie van het Acronis Data Protection Platform maken wij complete databeveiliging gemakkelijk, compleet en betaalbaar voor bedrijven van iedere grootte en stellen wij serviceproviders en wederverkopers in staat om te profiteren van dit enorme marktpotentieel."

"De visie van Acronis op een uitgebreide cloudplatformservice voor back-ups, rampherstel en tal van andere zaken, zal bedrijven aanspreken die op zoek zijn naar iets beters dan geïsoleerde, puntsgewijze oplossingen via van elkaar gescheiden diensten - of zij nu een volledige databeveiligingsoplossing zelf willen beheren of dat liever doen vanuit de vertrouwde relatie met hun serviceprovider of wederverkoper," aldus Jason Buffington, ESG hoofdanalist bij Data Protection. "Acronis' uitstekende naam op databeveiligingsgebied, samen met de flexibiliteit en het gebruiksgemak van de cloud, zou heel veel organisaties moeten inspireren om nog eens goed na te denken, hoe zij hun IT-diensten kunnen aanbieden en tegelijk tegen dataverlies en rampen optimaal beveiligd te blijven."

"Als Managed Service Provider hebben wij geconstateerd dat de Acronis oplossing bijzonder gebruiksvriendelijk is en ons technologieteam talloze uren werk en frustratie bespaart," resumeert John Iglehart, president-directeur van Pro River Technology. "Voor onze eindklanten is het een hele zorg minder dat hun databeviliging in handen is bij een van de meest vertrouwde namen in de branche. Voor ons bedrijf konden we ons geen betere oplossing voor databack-up en rampherstel wensen. "

"Acronis Backup Cloud stelt Springs Hosting in staat een innovatieve en betaalbare back-up oplossing in te zetten, die conventionele producten met gemak in de schaduw stelt," zegt Jeremey Keefe, cio bij Springs Hosting. "Met behulp van de Acronis Backup Manager console kunnen we de back-up routines bij onze klanten en het accountbeheer moeiteloos uitvoeren. De voordelen van Acronis Backup Cloud zorgen er tevens voor dat Springs Hosting uitstekend gepositioneerd is voor hosting/VPS/private cloud business binnen ons bestaande klantenbestand."

Aanvullende informatie

***

Acronis® en het Acronis logo zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Acronis International GmbH in de Verenigde Staten en/of andere landen. Er kan sprake zijn van andere gedeponeerde handelsmerken van derden en hun rechten hierop. Deze worden hierbij namens dezen voorbehouden.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications