22 October 2015
Press release

Comodo ONE Yönetilen Hizmetler Platformunun İlk Bulut Yedekleme Çözümü Acronis Backup Cloud Oldu

Siber güvenlik çözümlerinde dünyanın önde gelen üreticilerinden Comodo, MSP'ler için daha gelişmiş veri koruması sağlamak ve buluta geçişi hızlandırmak için Acronis ile iş birliği başlatıyor

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 22 Ekim 2015 - Yeni kuşak veri koruması alanında dünya lideri olan Acronis®, siber güvenlik çözümlerinde yine dünyanın önde gelen üreticilerinden Comodo ile Acronis Backup Cloud çözümünün Comodo ONE yönetilen hizmetler platformuna dahil edilmesine yönelik bir işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu. Acronis Backup Cloud çözümünün sunduğu olanaklardan yararlanmak isteyen yönetilen hizmet sağlayıcıları Comodo ONE uygulama dükkanı üzerinden çözüme erişebilecekler.

Yama Yönetimi, Uzaktan İzleme ve Yönetim, Servis Masası gibi çözümlerin sunulduğu entegre bir platform olan Comodo ONE servis sağlayıcılara, büyük ölçekli kurumlara ve küçük-orta ölçekli işletmelere ücretsiz sağlanıyor. Platforma en son olarak Cihaz Yönetimi ve uygulama dükkanı eklenmiş bulunuyor.

"Bu yılın başlarında Comodo ONE'ı ilk duyurduğumuzda, amacımız servis sağlayıcıların karmaşık çoklu sistemlerinin değiştirilmesine ve standartlaştırılmış ve otomatize edilmiş süreçlerle manuel işlemlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktı" diyen Comodo ONE Ürün ve Platform Yöneticisi İlker Şimşir, Acronis'i tercih etmelerindeki en önemli nedenleri şöyle sıralıyor: "Acronis Cloud Backup çözümünün yedeklenecek verinin hangi kaynakta olduğundan ve hangi hedefe yedekleneceğinden, hangi model ile dağıtılacağından bağımsız çalışabilmesi, kendisini kanıtlamış güvenlik fonksiyonlarına sahip olması ve servis sağlayıcıların geniş bir aralığa dağılan iş yüklerini destekleyebilmesi bizim tercihimizde önemli rol oynadı " Şimşir, Acronis'in Comodo ONE platformunun bir parçası olmasından mutlu olduklarını belirterek, bu iş birliğinin yönetilen hizmet sağlayıcılara önemli faydalar sağlayacağından emin olduklarını sözlerine ekledi.

Kurumsaldan uç noktaya uzanan yelpazede siber güvenlik çözümleri geliştiren Comodo, aynı zamanda dijital sertifika alanında da dünya lideri olarak tanınıyor. Comodo kendisini kanıtlamış ve güven oluşturmuş güvenlik çözümleri ile tüm dünyada kurumların korunması ve güvenliğinin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Acronis aralarında yedekleme, felaket kurtarma ve dosya senkronizasyon ve paylaşım çözümlerinin yer aldığı entegre çözüm setiyle kurumlara komple veri koruması sağlıyor. Acronis komple veri koruması ile; en ileri düzeyde veri emniyetinin yanı sıra kurumu dış tehditlerden korumak üzere veri güvenliğinin de sağlanmasının şart olduğuna inanıyor. Ayrıca verinin her durumda -transit, mobil cihazda ya da bulutta iken-kontrol altında olduğundan emin olmak için veri gizliliğinin de güven alınmış olması gerekiyor. Acronis sahip olduğu esnek ve açık mimarisi ile pazarın önde gelen 3.parti çözümleriyle ve AES256 gibi en yeni global kriptolama standartları ile kolaylıkla entegre edilebiliyor.

Servis Sağlayıcılar için Geliştirilen Çözüm: Acronis Backup Cloud

Acronis Bulut çözüm portföyünün en önemli bileşeni olan Acronis Backup Cloud, hibrit bulut yedekleme ve kurtarma hizmetleri ile servis sağlayıcılara, müşterilerine alanının en iyisi anahtar teslim çözüm sunma olanağı veriyor. Acronis Bulut çözümü veriyi bulunduğu yerden ve kaynaktan bağımsız olarak koruyor. Comodo ONE yönetilen hizmetler platformu ile entegrasyon kapsamında, Comodo ONE platformu üzerinden sağlanan global hizmetler için Acronis depolama alanı sağlayacak ve barındırma hizmeti verecek.

Acronis Backup Cloud bugün hem servis sağlayıcılar hem de son kullanıcılar için önemli ifade eden; geniş aralıktaki iş yüklerinin yönetilmesi, Windows®, Mac®, Linux, Hyper-V, VMware®, RHEV, XEN, KVM, Oracle® VM, Microsoft Exchange®, SQL, XEN®, KVM, Linux®, Virtuozzo, Docker®, Open-Xchange, MySQL® gibi çok farklı veri kaynaklarının desteklenmesi gibi gereksinimleri karşılamak üzere tasarlanmıştır.

"Veri emniyetini, güvenliğini ve gizliliğini güven altına almak üzere tasarlanan Acronis veri koruma çözümleri, aynı zamanda, servis sağlayıcı ve distribütörlere yeni bir hizmet satarak gelirlerini artırmaları için yeni bir alan açıyor" diyen Acronis Kanal ve Bulut Stratejilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Zanni, amaçlarının bulut veri korumasında güvenliği "en iyi" sağlayan firma olmak olduğunu belirtiyor. Bu nedenle Comodo gibi güvenlik alanındaki lider üreticilerle iş birliğine girdiklerini ifade ederek, Comodo ONE platformunun stratejik bir bileşeni olmaktan ve MSP pazarında innovatör bir liderle birlikte çalışmaktan heyecan duyduklarını belirtiyor.

Acronis Backup Cloud modülüne Comodo ONE uygulama dükkanı üzerinden (https://one.comodo.com/signup/ linki üzerinden ücretsiz kaydolarak) erişilebiliyor.

29 Ekim 2015 tarihindeki Ortak Web Konferansına Katılın

29 Ekim 2015 tarihinde saat 18:00 (TS) düzenlenecek ortak Web Konferansında Comodo ve Acronis mühendisleri ortak iş birliğinin katacağı değer, yedeklemenin öneminden söz edecek, MSP-MSSP ve BT yöneticilerinin Comodo ONE ve Acronis Backup Cloud ortak gücü ile müşterilerine nasıl fayda sağlayacakları konularında bilgi verecek. Web konferansına katılmak için https://attendee.gotowebinar.com/register/7176742562349169665 linki üzerinden kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Acronis ile ilgili daha fazla bilgi için:

· Acronis Cloud Backup linki tıklayın: https://www.acronis.com/en-us/provider/backup-cloud

· Twitter'da @Acronis i takip edin: https://twitter.com/acronis

· Facebook'da beğenin: https://www.facebook.com/acronis

· LinkedIn'de takip edin: https://www.linkedin.com/company/acronis

· Acronis Blog'a üye olun: blog.acronis.com/

Comodo Hakkında

Her bir sayısal işlemin özel bir güven ve güvenlik katmanı hak ettiği ve gerektirdiği inancından hareket eden COMODO, siber güvenlik çözümleri geliştirme konusunda dünya çapında bir kuruluştur. COMODO'nun SSL sertifikaları, antivirüs ve uç nokta güvenlik çözümlerindeki liderliğinin yanı sıra gerçek koruma teknolojisi alanındaki uzun geçmişinin getirdiği güvenle hem son kullanıcılar hem kurumlar, en

kritik bilgilerinin kimlik denetimi, doğrulanması ve güvenliğinin sağlanması için COMODO'nun başarısı kanıtlamış çözümlerini tercih ediyor. Uç nokta, ağ ve mobil güvenliğin yanı sıra kimlik ve erişim yönetimi çözümleriyle kapsamlı bir veri koruması sunan COMODO'nun kendisine ait teknolojileri, günümüzün kötü niyetli yazılım ve siber saldırılarına karşı koruma sağlıyor. Binlerce kurumsal müşterinin online işlemlerini güven altına alan ve 85 milyonun üzerinde masaüstü güvenlik yazılım kurulumuna sahip bulunan COMODO'nun mottosu ise "Creating Trust Online®"-COMODO Online Güveni Yaratır". Merkezi ABD Clifton, New Jersey'de bulunan COMODO'nun Çin, Hindistan, Filipinler, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Krallık'ta ofisleri bulunuyor. Daha fazla bilgi için comodo.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Comodo ve Comodo markası Comodo Group Inc ve ilgili şirketlerinin A.B.D ve diğer ülkelerdeki ticari markalardır. Diğer isimler sahiplerine ait ticari markalardır. Comodo'ya ait halihazırdaki marka ve patentlere ilişkin listeye comodo.com/repository adresinden erişilebilir.

Comodo ile ilgili en yeni haberleri Twitter'da @ComodoNews adresinden takip edebilir, https://www.linkedin.com/company/comodo linki üzerinden Comodo'ya ulaşabilirsiniz.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications