10 November 2015
Press release

Ingram Micro breidt distributie-overeenkomst met Acronis uit

Strategische alliantie vergroot beschikbaarheid van Acronis' cloud back-up en recovery-oplossingen op de Ingram Micro Cloud Marketplace voor channelpartners wereldwijd

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 10 november 2015. Ingram Micro Inc. (NYSE: IM) verruimt zijn distributieovereenkomst met Acronis, een van 's wereld leidende ondernemingen op het gebied van databeveiligingsoplossingen voor fysieke, virtuele en cloudomgevingen. Ingram Micro bood de Acronis cloud databeveiligingsoplossingen al aan in de VS. Onder de uitbreiding van de overeenkomst worden deze oplossingen beschikbaar in nog eens negen landen, waaronder België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Verdere uitbreiding is gepland. Channelpartners overal ter wereld zullen spoedig de geavanceerde cloud databeveiligingsoplossingen vanaf één enkel geautomatiseerd platform kunnen configureren en beheren. Bovendien kent de uitgebreide overeenkomst prioriteit toe aan het gezamenlijke optreden in de VS, waar Ingram Micro nu fungeert als belangrijkste distributeur van Arconis' portfolio van databeveiligings- en recovery-oplossingen voor virtuele, fysieke, mobiele en cloudomgevingen.

Vanwege het toenemende risico van gegevensverlies ten gevolge van beveiligingsinbreuken, systeemfouten, of door de natuur of de mens zelf veroorzaakte catastrofes stappen steeds meer organisaties voor de beveiliging van hun informatie over op cloud- en hybride cloudoplossingen. Acronis, leverancier van het meest complete databeveiligingsplatform dat momenteel in de markt verkrijgbaar is, biedt zijn channelpartners met back-up, recovery en veilige sync & share een portfolio van nauw geïntegreerde oplossingen. Hiermee kunnen channelpartners hun eindklanten op maat gesneden, betaalbare databeveiligingsoplossingen leveren. Aangedreven door de Acronis AnyData Engine, regelen het Acronis Data Protection Platform en zijn oplossingen de beveiliging van bedrijfskritische work-loads en waarborgen gezamenlijk de bedrijfscontinuïteit en productiviteit in elke cloud- of hybride cloudomgeving.

"Toevoeging van Acronis aan de Ingram Micro Cloud Marketplace en onze nieuwe topstatus in de VS onderstrepen onze commitment aan het vinden en leveren van de beste oplossingen en cloud-diensten, waarmee onze channelpartners hun business efficiënt kunnen transformeren en hun concurrentievermogen en winstgevendheid kunnen vergroten," aldus Paul Bay, executive vice president en chief executive van Ingram Micro U.S.

Acronis' zeer flexibele databeveiligingoplossingen, speciaal ontworpen om elk besturingssysteem te ondersteunen, zijn bij uitstek geschikt voor de Ingram Micro Cloud Marketplace en stellen channelpartners in staat cloudoplossingen gemakkelijk in te zetten, naar een bredere mondiale klantenbestand op te schalen en tegelijk snel nieuwe omzet-genererende diensten voor databeveiliging aan te boren.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat Ingram Micro Acronis heeft gekozen als voorkeursleverancier van databeveiligingsoplossingen voor zijn Cloud Marketplace en Advanced Solutions organisatie. Wat onze uitgebreide relatie uniek maakt is dat Ingram Micro nu Acronis software kan distribueren en Acronis diensten aan cloud wederverkopers kan doorleveren - waardoor ons partnerbereik en onze partnerwaarde aanmerkelijk wordt verhoogd," verduidelijkt Serg Bell, mede-oprichter en ceo bij Acronis. "Wij zijn van mening dat leiders zoals Ingram Micro een cruciale rol vervullen bij de adoptie en groei van cloud-diensten en meerwaarde toevoegen door voor partners op te treden als integrator, productmanager en kostenmanager. Ingram Micro partners overal ter wereld - wederverkopers, systeemintegratoren en service providers inbegrepen - beschikken nu over de allerbeste keuze-optie voor complete databeveiliging, volledig geïntegreerd met het Ingram Micro platform en moeiteloos configureerbaar en inpasbaar volgens de wensen van de eindgebruiker"

De Micro Cloud Marketplace is een ecosysteem van kopers, verkopers en oplossingen, dat channelpartners in staat stelt om hun business te transformeren en te laten groeien door aanbieding van permanente online toegang tot een breed pakket van innovatieve cloudoplossingen vanuit één enkel portaal. Via zijn geautomatiseerde platform levert de Cloud Marketplace naadloos en efficiënt beheer van de volledige cloud-abonnementsduur van de eindklant.

Acronis zal zijn databeveiligingsportefeuille toelichten op het Ingram Micro ONE event dat plaatsvindt van 16 tot18 november in Nashville, VS.

Voor meer informatie over Ingram Micro Cloud gaat u naar: http://www.ingrammicrocloud.

Meer informatie over de Ingram Micro Cloud Marketplace vindt u hier: http://www.ingrammicrocloud.com/marketplace/.

# # #

Over Ingram Micro Cloud

Ingram Micro is een master cloud service provider (mCSP), die channelpartners en professionals toegang biedt tot een wereldwijde marktplaats, expertise, oplossingen en trainingsprogramma's waarmee organisaties cloud technologieën met vertrouwen en gemak kunnen configureren, verstrekken en beheren. Meer informatie: http://www.ingrammicrocloud.

Over Ingram Micro Inc.

Ingram Micro helpt ondernemingen de belofte van technologie te realiseren. Het bedrijf levert het complete spectrum aan wereldwijde technologie- en supply chain services aan bedrijven over de hele wereld. Met diepgaande expertise in technologieoplossingen, mobility, cloud en supply chain stelt Ingram Micro zijn business partners in staat efficiënt en succesvol te opereren in de markten die zij bedienen. Ongeëvenaarde flexibiliteit, diepgaande kennis van de markt en betrouwbaarheid, die het resultaat zijn van decennia aan hechte relaties, maken Ingram Micro uniek en toonaangevend. Meer informatie op www.ingrammicro.com.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications