02 September 2015
Press release

Acronis'e A.B.D Savunma Bakanlığı'ndan ATO Belgesi

Güvenli Mobil İçerik Yönetim Çözümü Acronis Access Advanced, ATO ile Savunma Bakanlığı'na Bağlı Tüm Ağ Yapısı İçin Kullanılabilirlik Onayı Aldı

SCHAFFHAUSEN, Switzerland, 02 Eylül 2015 - Bulut veri koruması alanın önde gelen çözüm sağlayıcısı Acronis®, Acronis Access Advanced'in A.B.D Hava Kuvvetleri tarafından Güvenli Mobil İçerik Yönetim çözümü olarak seçildiğini duyurdu. A.B.D Savunma Bakanlığı'ndan tarafından ATO (Authority to Operate-Kullanılabilirlik Onayı) belgesi de verilen çözüm, çözüm Hava Kuvvetlerinin dışında Savunma Bakanlığı'nın tüm ağ yapısı üzerinde de çalıştırılabilecek. Acronis Güvenli Mobil İçerik Yönetim çözümleri sağlayan firmalar arasında ATO belgesi verilen ilk kuruluş oldu.

Mobilite hem özel sektör hem de kamu kurumlarında birlikte iş yapma biçimini değiştiriyor. Tabletler, akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar kamu kurumları çalışanlarının yanı sıra kamuyla iş yapan diğer firmaların çalışanları tarafından yoğun biçimde kullanılıyor. Mobil çalışanların sayıları giderek artarken, kritik önemdeki dosyalara ve bilgiye güvenli erişim ve paylaşım ihtiyacı da büyüyor. Askeri kurumlar ise bunlara ek olarak standartlara ve düzenlemelere uygunluk açısından hassas verilere erişimi kontrol altında tutmak ve denetim raporları almak durumundalar.

A.B.D Hava Kuvvetleri bilgiye güvenli mobil erişimde karşılaştığı yeni zorluklar nedeniyle; senkronizasyon sağlanması, çalışanların güvenli BT ağına bağlı olmadıkları zamanlarda da büyük hacimli kullanım kılavuzu gibi dokümanlara erişimi, aralarında FIPS 140-2 nin bulunduğu kriptolama özelliklerinin gerçeklenmesi, MDM çözümleri ve Active Dictionary ile entegrasyon, dokümanlar üzerinde gerçek zamanlı çalışma, Microsoft Ofis editörü ve PDF not alma özellikleri ile birlikte dokümanlarda değişiklik ve versiyon takibinin yönetilebilmesi gibi beklentileri sağlayan bir çözümün arayışında idi.

Bu çerçevede yapılan çalışmalar sonucunda A.B.D Hava Kuvvetleri güvenlik ve gerçek zamanlı erişim özelliklerini dikkate alarak güvenli mobil içerik yönetim çözümü olarak Acronis Access Advanced i tercih etti. Hava Kuvvetleri tüm ağ yapısı üzerinde Acronis Access Advanced'i kullanabilecek. Çözüme verilen ATO belgesi ise Hava Kuvvetleri'ne ait kritik bilgilerin korunduğuna ve bu bilgilerin ilgili BT Yöneticileri ile bilgi güvencesi uzmanlarının tam kontrolü altında bulunduğuna dair güvenceyi oluşturuyor.

"A.B.D Hava Kuvvetlerine ait ağ yapıları üzerinde kullanılabilirlik onayı almış olmak, Acronis Access Advanced'in dosya senkronizasyonu ve paylaşımı için üst düzeyde güvenli ve kendini kanıtlamış bir çözüm olduğunu bir kez daha ortaya koydu" diyen Acronis Başkan Yardımcısı ve Mobilite Çözümleri Genel Müdürü Derick Naef, A.B.D Savunma Bakanlığı'nın verdiği bu belge ile A.B.D Hava Kuvvetleri ya da başka bir askeri kurumun güvenli mobil içerik yönetimi çözümünün sunduğu avantajlardan hızla yararlanmaya başlayabileceğini, gerek askeri kurum çalışanlarının gerekse bu kurumlarla iş birliği içindeki kurumlardaki çalışanların istedikleri yerden ve istedikleri cihazdan dokümanlara erişerek verimli bir iş birliği ortamında ortak çalışmalar gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Acronis ile İlgili Daha Fazla Bilgi Edinmek için:

1. Twitter'da @Acronis i takip edin: https://twitter.com/acronis

2. Facebook'da beğenin: https://www.facebook.com/acronis

3. LinkedIn'de takip edin: https://www.linkedin.com/company/acronis

4. Acronis Blog'a üye olun: blog.acronis.com/

Acronis Hakkında

Acronis yedekleme, felaket kurtarma ve güvenli erişim çözümleri ile Yeni Nesil Veri Koruma 'da standartları belirliyor. AnyData Engine ile güçlendirilen ve imaj teknolojisi ile pazarda ayrışan Acronis, tüm dosya, uygulama ve işletim sistemlerinin, sanal, fiziksel, bulut ve mobil ortamlarda kolayca ve tam ve güvenli olarak yedeklenmesini sağlıyor.

2003 yılında kurulan Acronis, 130 dan fazla ülkede bulunan 5 milyonu aşkın kullanıcı ve 500.000 den fazla kururumun verilerini korumaktadır. 50 den fazla patenti olan Acronis'in taşıma, klonlama, replikasyon özelliklerine sahip ürünleri, Network Computing, TechTarget ve IT Professional tarafından yılın ürünü kategorisinde ödüllendirilmiştir. Daha fazla bilgi için www.acronis.com web sitesini ziyaret edebilir ve http://twitter.com/acronis twitter hesabından Acronis 'i takip edebilirsiniz.




About Acronis:

Acronis is a global cyber protection company that provides natively integrated cybersecurity, data protection, and endpoint management for managed service providers (MSPs), small and medium businesses (SMBs), and enterprise IT departments. Acronis solutions are highly efficient and designed to identify, prevent, detect, respond, remediate, and recover from modern cyberthreats with minimal downtime, ensuring data integrity and business continuity. Acronis offers the most comprehensive security solution on the market for MSPs with its unique ability to meet the needs of diverse and distributed IT environments.

A Swiss company founded in Singapore in 2003, Acronis has 15 offices worldwide and employees in 50+ countries. Acronis Cyber Protect is available in 26 languages in 150 countries and is used by over 20,000 service providers to protect over 750,000 businesses. Learn more at www.acronis.com.
Press contacts:
Katya Turtseva
VP of Communications